maandag 4 mei 2009

Logeren in een hotel in Nieuwpoort en Oostende














Ik als rasechte natuurliefhebber trok vorig weekend voor twee nachten naar een hotel in Nieuwpoort, de badstad met de grootste jachthaven in Noord-Europa. Natuurliefhebbers komen zeker ook aan hun trekken in Nieuwpoort-Bad: er worden regelmatig geleide wandelingen georganiseerd op het strand en in de duinen. Nieuwpoort is echt bevoorrecht met het natuurreservaat ‘IJzermonding’: nergens anders langs de Vlaamse kust is er een riviermonding waarbij een gebied aansluit met strand, duingraslanden en polder.

Het is ondertussen een favoriete trekpleister en broedplaats voor talrijke steltlopers geworden, en alsmaar vaker duiken er zeehonden op, ik hoopte tijdens mijn verblijf in een Nieuwpoort hotel er misschien eentje te spotten, maar helaas, het zal voor de volgende keer zijn. Nieuwpoort vormt de ideale verbinding tussen varen op de binnenwateren en op de open zee. Watersportrecreatie is en blijft het meest prestigieuze visitekaartje, wat ook zeer duidelijk te zien was aan de inhoud van de flyers en folders in de receptie van mijn hotel Nieuwpoort. Nieuwpoort-Bad kent de jongste jaren een ware expansie dankzij de komst van talrijke nieuwe en modieuze handelszaken en boetieks. De verkeersvrije zeedijk is een troef voor jong en oud. Mijn hotels Nieuwpoort was hier op een boogscheut van gelegen. Zonnekloppers kunnen zelfs bij hoog tij op het brede zandstrand hun strandmat kwijt, terwijl sportievelingen zich tijdens de zomer op het afgebakende ‘Sportstrand’ kunnen uitleven. Uiteraard kun je in Nieuwpoort lekker eten en drinken. Zowel op de badplaats als op de kaai vind je restaurants met het lekkerste uit de zee, en knusse eethuizen voor de kleine honger.'s Avonds voor ik mijn kamer in mijn hotels in Nieuwpoort indook, ging ik altijd eerst uitgebreid gaan eten in een van die restaurants... mmm...

















Ik ben net terug van een geweldig paar dagen in een hotel in Oostende, de enige echte stad door de Belgische kust. Onder Engels sprekende toeristen, Oostende of Oostende is het best bekend als een veerboot haven. Schepen hebben shuttled tussen Dover en Oostende voor meer dan 150 jaar, en de hedendaagse high-speed catamarans verplaatsen honderden passagiers en voertuigen tussen de twee havens in slechts twee uur. Het gevolg is dat vele Britse vakantiegangers maken dag of weekend uitstapjes naar een hotel in Oostende, waar ze een smaak van het continent voor de monsterneming taxfree waren op de reis naar huis.

De Oostende-Dover veerdienst ook biedt snelle toegang naar Brugge en Gent, twee van België's meest aantrekkelijke steden voor toeristen. Net als in Oostende hotels velen van hen de nacht door te brengen (of een paar nachten) er. De stad Oostende, beschermd tegen de Noordzee door een netwerk van dijken, is de grootste bevolking midden op de Belgische kust, met 67.000 inwoners. Oostende ontvangen een stad charter in de 13e eeuw, hoewel het onduidelijk is hoe veel eerder de site oorspronkelijk was afgewikkeld; op het moment was het een klein vissersdorp. Tegenwoordig duizenden toeristen komen en het verblijf in een van de vele mooie hotels Oostende van elk jaar.

Geplaagd heel haar geschiedenis door een constante aanval uit zee indringers, was de beslissing van de eerste twee Belgische koningen Leopold I en Leopold II, te besteden hun zomers in Oostende dat bracht de stad fortuinen en getransformeerd in een modieuze 19e eeuw plaats. Helaas, in de twintigste eeuw, vernietiging kwam opnieuw, ditmaal in de vorm van de Tweede Wereldoorlog vanuit de lucht bombardement. Moderne Oostende is een transport hub en resort stad en zijn er, in vergelijking met sommige andere steden door de Belgische kust, veel echt goede hotels in Oostende. In wat volgt leest u een beetje meer over mijn ervaringen in de loop der jaren met hotels in Oostende. Hope you enjoy it!

Geen opmerkingen: